Щафетно готвене ще доведе до прецедент в MasterChef (СНИМКИ)

16:00, 08 май 18 / Любопитно 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В MasterChef Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат най-добрите 8 хоби-готвачи на България със щафетно готвене. Те ще трябва да успеят да си предадат най-важното, защото грешките на един могат да „закопаят” целия отбор.

Дуел на честта с перфектната фламбирана палачинка ще накара човек със самочувствие да се срамува от себе си, а една неочаквана проверка на научените уроци ще направи претендентите за престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон с един по-малко.

Първото предизвикателство за челната осмица хоби-готвачи на MasterChef България ще бъде щафетно готвене. Капитаните на двата отбора ще поставят основите на рецепта, с която да си осигурят още един ден в кухнята на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки. Но те ще разберат с кого ще готвят, едва когато изтекат техните 15 минути пред печката и дойде момент за смяна. 

Лидерите ще имат и само 15 секунди, за да предадат концепцията си за перфектното ястие и как трябва да изглежда то след смяната на още трима души. Пълната свобода на избор ще изкристализира под формата на телешко бон филе с патешки дроб, цветни пюрета и сос от круша срещу морска вариация от миди Сен Жак, скариди, калмари и сьомга със сос Холандез и крем от аспержи.

Стратегическия подход при избор на добре съчетаващи се, познати на всички продукти, които се обработват лесно и бързо, както и планът как да предадеш стратегията си по веригата, ще се окажат решаващи за хода на играта. А междувременно гладиаторите ще се разколебават от лични взаимоотношения, ще подлагат на съмнение качествата на капитаните, ще се объркват от множеството нехармониращи на пръв поглед компоненти, неразбираеми заготовки и
образци. 

Хоби-готвачите, които не одобряват първоначалния план, ще променят рецептата, ще изпадат в емоционален стрес, ще се разочароват от завареното и ще се опитват да направят най-адекватна преценка на използваемите заготовки. И докато четвъртите по веригата кулинари се стараят да се справят с най-отговорната задача - да финализират рецептата и да поправят грешките, лидерите ще се ядосват на нейзпълнението на техния личен план.

Прецедент в MasterChef България ще принуди строгото, но справедливо жури да изправи капитаните на двата отбора в дуел на честта с много висок залог. Загубилият ще завлече всички свои съотборници на финалния етап от стрес теста, където един ще изчезне от картата на кулинарното шоу. 

Задачата в тази отговорна мисия ще бъде приготвянето на перфектната фламбирана палачинка за 30 минути, а многото вариации на пълнежи, сосове и допълнения ще отворят необятно поле за креативност. Самочувствието на единия капитан ще се окаже неоправдано, след като Chef Токев му разясни рецертата на креп сюзет и го увери, че
изобщо не прави нея. А когато опита да фламбира с нискоалкохолно амарето, резервният план ще се окаже решаващ. Междувременно, съотборниците ще подкрепят своите лидери с песни и скандирания, защото знаят, че именно енергията и любовта са тези, които могат да превърнат един прост десерт в неочакван деликатес. 

Загубилият капитан и неговите трима колеги ще се превърнат в конкуренти, за да защитят мястото си в MasterChef с деликатес от риба морски език, италианска сланина, нахут и зелен боб за 60 минути. Притеснени от първата си среща с плоската риба, те ще трябва да мислят логично и да я филетират подобно на калкан, а след това внимателно да се запознаят с вкусовите й качества и да подберат техника на готвене. Свикнали да работят под стрес и надявайки се да не се поддадат на паниката, гладиаторите ще получат неочаквана изненада.

На всеки 15 минути Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, ще им поднасят по още един компонент, който те задължително трябва да включат в рецептата си. Според традициите в Русия, Полша и Латвия лютият катък може да се превърне в идеално допълнение към рибата, Chef Михалчев е демонстрирал в свой MasterClass как се обработва сушената тиква цигулка в японска марината, а тортилата и салатата са продукти, на които всеки трябва да може да намери приложение. Но в критичната ситуация, дори непоклатимото спокойствие е подложено на сериозна атака, а моментът на разколебаване може да доведе до фатален изход. Самообладанието и оригиналният подход към стандартни продукти ще накара журито да похвали един от тях, а друг ще се постарае да покаже на практика научените уроци.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама