Нана отстранява яйчниците си

19:20, 08 май 18 / Любопитно 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Телевизионната водеща Нана Гладуиш ще се подложи на операция за отстраняване на яйчниците в началото на другата седмица. Интервенцията е част от борбата й с рака на гърдата.

Чаровното лице на „Съдебен спор“ вече е преминала химиотерапия и лъчетерапия и в момента се подлага на хормонална терапия.

„Туморите са се свили, но са на много коварно място. Сега, втория път се оказа, че те са в опашката на гърдата“, разказа пред Нова тв тя.

Днес фондацията на Нана „Една от осем” отбеляза световния ден за борба с рака на яйчниците в центъра на София, а желаещите получават грим в синьо-зелената гама - цветът за битката със заболяването.

Гладуиш призна, че отново тръгва на кръстоносен поход срещу рака в края на миналия юни след 5-годишна ремисия. Фондацията си тя създаде през 2013-та в апартамент, който ремонтира и нае със собствени средства. Идеята й с „Една от 8“ бе да се излезе от анонимността на форумите и да се създаде легално място, в което една жена с такъв проблем да се успокои и да получи всичко необходимо като извънболнична помощ. Името е вдъхновено от световната статистика, според която една от осем жени над 25-годишна възраст заболява от рак до края на живота си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама