Затварят бул. "Марица-Юг" в Пловдив за ремонт

07:40, 02 юли 18 25 750 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес започват ремонтните дейности на булевард „Марица-Юг“ в Пловдив. Ремонтните дейности ще продължат близо 3 месеца, съобщи кметът Иван Тотев. Паважната настилка ще бъде заменена от асфалтова. Предвижда се и подмяна на осветлението.

В този проект е и зелената зона между „Марица-Юг“ и река Марица, а също и компрометиран участък от 100 метра от подпорната стена на реката, който също ще бъде ремонтиран.

Подменя се и осветлението по булевард „Цар Борис Трети Обединител“. Предстои цялостна подмяна на осветителните тела в района на „Стачно гара“ и улица „Авксентий Велешки“.

Заради забавена доставка на осветителни тела, се отлага с няколко дни пускането на изцяло ремонтираната улица „Отец Паисий“. Очакава се тя да бъде отворена най-късно до началото на следващата седмица. Част от живущите там ще получат места за паркиране край ДКЦ-1, тъй като не за всички ще има места по емблематичната пловдивска улица.

До 18 юли трябва да приключат ремонтите по основните булеварди на града – „Руски“, „Шести септмеври“ и „Коматевско шосе“, а до септември трябва да е готов „Северен“.

Предстои поставянето на камери и по автобусните спирки по бул. „Мария Луиза“ до Скобелева майка, заради зачестилите вандалски прояви. Камери ще бъдат монтирани и на Сахат тепе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама