Събират средства за зарибяване на язовир "Кула"

19:40, 02 юли 18 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампания по набиране на средства за зарибяване на язовир "Кула" провежда доброволен екип от град Кула към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Риболовците искат да пуснат в язовира шаран и бял амур. Необходими са минимум 1500-2000 лева, защото язовирът е голям и не е зарибяван от години, предава БНР.

"В момента провеждаме кампания по набиране на средства за зарибяване на язовир "Кула". Молим всеки един риболовец, който може да помогне, да дари минимална сума от 10 лева. Това е четвърта кампания. Ако успеем да съберем нужната сума, с която трябва да се закупи зарибителния материал, ще направим зарибяването през октомври месец. Ако не успеем да съберем нужната сума, зарибяването ще бъде през ранната пролет на другата година", каза Станислав Кръстев от организаторите.

Доброволците от Кула са се присъединили към екипа на ИАРА в началото на годината. При направените досега проверки са установили над 10 души без риболовен билет, на които са съставени актове. Други 15 лица са санкционирани за улов на маломерна риба.

"Досега в язовира никога не е имало бял амур. Шаран е имало, обаче като се лови 15-20 години и досега не е имало никакъв ред, всички риби са прибирани, докато тази година вече като има ред и дисциплина, всичко се спазва. Ние сме от град Кула, любители риболовци. Отскоро вече сме в екипа на ИАРА като доброволни сътрудници. Следим постоянно язовирите- да няма бракониери, следим редът и законите да се спазват, да не ловят маломерни рибки от зарибителния материал и също така да се спазва нормата за улов на ден по 3 килограма", каза още Станислав Кръстев.

Екипът от доброволци прави проверки и на язовир "Полетковци", който е на около 15 километра от Кула. 

Средствата за зарибяване се събират на място в град Кула от четиримата доброволни сътрудници и по банков път, като сметката е на името на Станислав Кръстев.

Банковата сметка е: 
BG37UBBS80021061304140

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама