Рекорден брой непълнолетни работят по Южното Черноморие

17:40, 02 юли 18 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на традиционните летни проверки на инспекцията по труда в Бургас тази година ще се обърне специално внимание при наемането на непълнолетни. И тази година броят им е много висок, коментира директорът на инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков за БНР.  

"Миналата година бяха страшно много исканията за непълнолетни, а тази година са още повече, според мои наблюдения. Така че особено внимание ще отделим и на проверките за непълнолетни. Знаете, че те са особена категория, ползват се с по-специална закрила. Затова и ще насочим усилията, да видим там където са искали най-много разрешителни, дали е осигурено всичко, така както е декларирано. Много непълнолетни има и явно това е една голяма дупка в работната ръка, която се запълва с тях", коментира Павлин Васков.

Непълнолетните се наемат главно за бармани, сервитьори или пиколо, посочи още Павлин Васков. От инспекцията ще следят за сключването на договори и с останалия персонал в обектите по морето. Все още се запазва негативната тенденция хората да се наемат само на устна договорка, посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама