Започва надпреварата на "Уимбълдън", Григор Димитров е под №6

08:50, 02 юли 18 / Спорт 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва надпреварата на "Уимбълдън". Григор Димитров е шести в схемата. Мястото на българския тенисист съответства с позицията му в световната ранглиста. Той излиза тази вечер срещу Стан Вавринка.

След Григор Димитров в схемата се нареждат Надал, Марин Чилич, Александър Зверев, Хуан Мартин дел Потро и Димитров. Новак Джокович, който е 17-и в света, е поставен под номер 12.

Хасковлията е в една четвъртина с Марин Чилич. На осминафинал Гришо може да играе с американския майстор на сервиси Джон Иснър.

На върха в схемата за турнира от Големия шлем е Роджър Федерер. Миналогодишният шампион беше изпреварен от Рафаел Надал в световната ранглиста, но въпреки това ще най-високо поставен за "Уимбълдън".

Федерер ще започне защитата на трофея с двубой срещу сърбина Душан Лайович. Световният №1 Рафаел Надал ще има за първи съперник Дуди Села (Израел). Анди Мъри, ще започне участието си в турнира с мач срещу Беноа Пер.

Най-големият успех на българина на "Уимбълдън" е участието му в полуфиналите през 2014 г. Тогава той отстрани любимеца на публиката Анди Мъри в четвъртфиналите, но след това загуби от Новак Джокович в много оспорван мач.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама