Автобусните превозвачи представят визията си за обединение на бранша

10:30, 02 юли 18 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националният съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи в България и браншови организации в пътническия транспорт ще дадат пресконференция, на която ще бъдат представени Решението за обединение на автобусния бранш и проблемите, които стоят пред автобусните превозвачи – „Мобилен пакет 2“. 

В пресконференцията ще участват Галя Топалова и Ивайло Константинов от НСАПБ, Магдалена Милтенова от ББССИТ, Кузман Вълев от КАПБ и Стоянка Стойкова от НСП. 

Магдалена Милтенова съобщи, че това ще бъде Конфедерация, в която ще влязат всички национално представени организации. Към тази структура могат и да се присъединят и по-малки структури от бранша, обясни още тя. Конфедерацията ще бъде доброволна организация и членуването в нея няма да има задължителен характер.

"Обединението на бранша би трябвало да реши голяма част от проблемите, като нелоялната конкуренция. Ние ще работим в тази посока. Ще трябва да се справим с проблемите, които имаме с общинските администрации по отношение на възлагането на превозите. Трябва да се справим с липсата на кадри и начина на заплащане на водачите ни", обясни Магдалена Милтенова за БНР.

На срещата днес ще бъдат представени и проблемите, които стоят пред бранша във връзка с Мобилен пакет 2.  Милтенова добави, че евентуална либерализация на пазара няма да е подходяща нито за превозвачите, нито за пътниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама