Валентин Радев: МВР и правителството се справят добре

11:10, 02 юли 18 / Политика 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Като погледна тенденциите, излиза, че се справяме добре. Нямам предвид себе си, а МВР и правителството. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред NOVA. 

Радев коментира мотивите на опозицията за искания вот на недоверие на тема „Сигурност”, който беше отхвърлен на гласуването в парламента. „В мотивите си хващаха отделни случаи и върху тях градяха някаква логика. Според мен не е правилно. Трябва да се правят анализи и тогава да се атакува нещо”, заяви министърът.

По думите му тенденциите ясно сочат, че МВР се справя добре с работата си. „За да кажем дали сме добре, трябва да се сравним с предишни периоди – какво е било преди година, 2-3-10”, заяви Радев.

А анализите сочели, че сравнение с преди години, както и сравнено с други държави, МВР се справя добре. „Мога да ви покажа за убийствата в другите държави. Графиките показват, че в държавите, с които се сравняваме, убийствата са в пъти повече”, заяви Радев.

Като пример той даде Белгия и Финландия, където убийствата на 100 000 души били повече. „Стремим се и всеки ден ставаме по-добри”, заяви още Радев.   
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама