Пет титли за шахклуб Пловдив

14:00, 02 юли 18 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състезателите от „Шахматен клуб Пловдив“ обраха купите на престижният 22-ри международен турнир „Надеждите на света“, провел се от 22 до 30 юни - в кк Златни пясъци. Турнира се игра в 9 кръга по правилата на класическият шах, във възрастовите групи до 8, 10, 12 и 14 и 16г. По големите възрасти се оказаха изключително успешни за пловдивчани:

До 12г. – първо място – купа и златен медал завоюва - Ирина Петкова
До 14г. – първо място – купа и златен медал – Мартин Малинов
До 16г. – първо място – купа и златен медал – Галя Читакова
До 16г. – първо място – купа и златен медал – Ивайло Кирилов

Днес продължава европейското клубно първенство провеждащо се на същото място, водачи във временното класиране са отборът на Шахматен клуб Пловдив и Шахматен клуб „Москва“ – Русия.

През уикенда малките състезатели се впуснаха в битка за награди в международния турнир „Контур Глобал“-Раднево. Победител при 10 годишните стана младата надежда на шахматен клуб Пловдив – Димитър Димитров. Той е само на 8г. и тази година е държавен шампион във тази възраст по класически шахмат, което му дава право на участие в Световното първенство в Испания през месец ноември. Победата в турнир при „Батковците“ е сериозна заявка за неговото шахматно израстване като състезател.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама