Влагат 1.7 млн. лв. в пазара в Червен бряг, очаква се да е готов през ноември (СНИМКИ)

14:30, 02 юли 18 25 1416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Реконструкцията на пазара в Червен бряг стартира с пълна сила. От старите павилиони почти няма следа.

От края на май месец започна премахване на старите павилиони и маси от пазара и подготвяне на терена за обновяването му. Общата стойност на проекта за ремонт е на стойност 1.7 млн. лева. Началните средства са основно от спечелена санкция на Община Червен бряг по проекта за водния цикъл на града.

Търговците са временно преместени в района на Автогарата и на ул. Васил Априлов (под Градската градина). Кметът на града инж. Данаил Вълов подчерта на редовна сесия на Общинския съвет, че временните терените ще бъдат предоставени на търговците без наем, а за времето, в което тече ремонтът, те няма да плащат наемни цени и за местата на пазара.

''Дали сме уверение, че след приключване на реконструкцията най-напред ще бъдат поканени старите наематели да заявят нови търговски обекти и ако останат свободни площи, те ще бъдат обявени за други желаещи'', допълни той.

Проектът предвижда пазарът да разполага с нова модерна визия и подобрена функционалност. Очаква се той да бъде готов до края на ноември месец.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама