Румен Радев: Комплиментите за председателството не бива да ни заблуждават (СНИМКИ)

11:45, 03 юли 18 / Политика 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По времето на първото европейско председателство на България се случиха критични за ЕС събития. Самото време беше критично. Налице са центробежни сили, които поставят под въпрос досегашната му архитектура, а според някои европейски политици, дори неговото съществуване. Това заяви президентът Румен Радев на изказването си в рамките на провеждащата се в София конференция „Българското председателство на Съвета на ЕС – време за равносметка“.

Президентът Радев благодари на всички, които са участвали в организацията на председателството.

"Нашата администрация реши проблемите и беше на висотата на отговорностите. Получихме и стандартните за всяко европейско председателство комплименти, но те не трябва да ни заблуждават. Състоянието на съюза в момента е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни самооценки", каза още държавният глава.

Целта на форума е в рамките на отворен дебат да потърси отговори на редица въпроси, свързани с успехите на страната ни по време на Европредседателството – както от гледна точка на политическите оценки, така и през призмата на експертния професионален анализ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама