Дъждове и свлачище са вероятната причина за влаковата катастрофа в Турция (СНИМКИ)

07:30, 09 юли 18 / Свят 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жестоката влакова катастрофа в Турция може да е била предизвикана от проливните дъждове, които са разместили земни пластове и влаковата линия е пропаднала. Това потвърди за NOVA генералният консул в Одрин Васил Вълчев. 

Свличане на почвата е най-вероятната прична за жп катастрофата, смятат и от турското транспортно министерство. Спасителните операции в района на инцидента продължиха през цялата нощ.

10 души загинаха, а повече от 70 бяха ранени, след като пет вагона от пътнически влак излязоха от релсите. Инцидентът стана в Северозападна Турция в район близо до гръцката граница. Композицията с над 360 пътници се преобърна между Чорлу и Муратлъ в европейската част на Турция, в близост до с. Сарълар, вилает Текирдаг (Родосто), на около 160 км от Свиленград.

Правителството на Република Турция наложи временна забрана на медиите в страната да публикуват нова информация за тежката влакова катастрофа. Опасенията са, че броят на жертвите може да се увеличи, защото част от ранените са в много тежко състояние.
 
По информация на генералното консулство на Република България в Одрин няма загинали или ранени български граждани. Наши сънародници не са се обръщали към генералното консулство в Одрин с молба за съдействие в резултат на катастрофата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама