Без френско шампанско и германска бира във верига британски пъбове заради Брекзит

16:00, 09 юли 18 / Свят 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес британска верига пъбове няма да предлага френско шампанско и германска пшенична бира. За сметка на това ще предлага повече британски и американски напитки. Причината е Брекзит.

Веригата от 880 пъбове в страната Wetherspoon ще предлага бели бири и пенливи вина, произведени във Великобритания или в Съединените щати.

Основателят на веригата Тим Мартин, който е страстен поддръжник на излизането на Великобритания от ЕС, обясни, че целта е да направи бизнеса си по-конкурентоспособен, след като Брекзит се превърне в реалност.

Като член на ЕС, Великобритания е освободена от мита за вноса на стоки от Общността. Това обаче ще се промени след излизането на страната от европейския Митнически съюз след отделянето ѝ от ЕС.

Wetherspoon обаче възнамерява да продължи да сервира шведски сайдер Копарберг (Kopparberg), след като производителят се ангажира да го произвежда в Обединеното кралство след Брекзит.

Шефът на веригата критикува Митническия съюз на ЕС, определяйки го като "протекционистка система", тъй като предвижда високи мита за страни извън ЕС, което според него води до покачване на цените за британските потребители.

През 2016 година основателят на Wetherspoon води шумна кампания в подкрепа на Брекзита, критикувайки особено силно ролята на медиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама