Мик Джагър на концерта в Полша: Дано се придържате към всичко, което сте научил

11:50, 09 юли 18 / Свят 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на концерт на националния стадион във Варшава вчера легендарният певец на "Ролинг стоунс" Мик Джагър взе отношение по спора за реформите на съдебната власт в Полша, предава БТА. Така певецът отговори на призива на бившия полски президент Лех Валенса, който го призова да подкрепи борбата поляците "в защита на свободата".

"Прекалено съм стар да бъда съдия, но достатъчно млад, за да пея", заявява 74-годишният Мик Джагър на полски според запис на концерта, публикуван от либералния всекидневник "Газета виборча".

"Знаете, че дойдохме в Полша преди много време, през 1967 г.", припомни певецът на английски, визирайки първия концерт на легендарната рок-група в Полша, един от първите на западна група зад Желязната завеса. "Надявам се, че ще се придържате към всичко, което сте научили оттогава. Бог да ви благослови!", добави певецът.

В събота Лех Валенса призова във Фейсбук най-голямата активна рок-група да подкрепи борбата на поляците "в защита на свободата". Той добави, че "в момента в Полша се случват лоши неща".

От седмица Полша е обхваната от криза, свързана с Върховния съд. 65-годишната му председателка му Малгожата Герсдорф отказа да напусне поста си, след като президентът Анджей Дуда й изпрати писмо, че е време да излезе в пенсия.

Консервативната партия "Право и справедливост" обяснява реформите си с необходимостта да се подобри ефикасността на съдилищата и да се бори със случаите на корупция на съдиите, припомня АФП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама