Стартира седми сезон на „Пътуващо лятно кино с БНТ1"

20:30, 09 юли 18 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 19 юли (четвъртък) стартира седмият пореден сезон на „Пътуващо лятно кино с БНТ1ׅ“. Тазгодишното издание на националната кампания за възстановяване на летните кина в България ще бъде открито с филма „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев. По традиция откриващата прожекцията ще се състои на Лятната естрада в Борисовата градина в София от 21:00 часа, като кинолюбителите ще имат възможността да се срещнат с екипа на продукцията.

Програмата на новия сезон на инициативата включва едни от най-нашумелите съвременни български филми, сред които „Слава“, „Врагове“, „Жажда“, „Урок“, „8’19’’“, както и късометражни продукции от известни европейски режисьори. Те ще бъдат прожектирани безплатно в 24 населени места в страната.

Освен в столицата кампанията на БНТ ще гостува и в градовете Самоков, Панагюрище, Пирдоп, Копривщица, Пловдив, Раковски, Ямбол, Стара Загора, Котел, Стражица, Дряново, Априлци, Русе, Исперих, Девня, Варна, Бяла, Бургас, Царево, Созопол, и селата Орешак (Троянско), и Лозенец (Бургаско). Седмият сезон на „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ ще бъде закрит на 8 септември в София с прожекция на филма „Възвишение“ на режисьора Виктор Божинов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама