Белгийският селекционер: Само отборен дух ще ни помогне на полуфинала

18:50, 09 юли 18 / Спорт 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белгия вярва, че отборният дух и единството много могат да помогнат на отбора в полуфиналния мач от Мондиал 2018 срещу Франция, заяви селекционерът на "червените дяволи" Роберто Мартинес. „Червените дяволи“ не са играли на полуфинал на световно първенство от 1986 година, когато останаха четвърти в крайното класиране, предава БНР.

"Играчите работят заедно по изключителен начин от много дълго време и заслужават да бъдат точно там, където са сега. Най-важно е, че ние сме отбор. Индивидуалните качества и талантът също са важни, но най-важното на такива турнири е колективът. Това е едно пътуване към неизвестното. Никога не сме били в такава ситуация и се нуждаем от отборен дух срещу Франция. Трябва да покажем най-силното от нас в този двубой", коментира Мартинес пред ESPN.

Специалистът говори и за качествата на френския отбор.

"Двата тима имат съвкупност от младост и опит . Трябва да се пласираме добре и да спрем (Килиан) Мбапе. Не трябва да оставяме никакви пространства за него. Не трябва да забравяме и за останалите им футболисти. Задължени сме да играем без страх", каза още Роберто Мартинес ден преди двубоя срещу „петлите“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама