Още четири момчета са спасени от пещерата в Тайланд

15:25, 09 юли 18 / Свят 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири момчета бяха извадени от пещерата Луанг в Тайланд при подновяване на акцията. С това спасените са вече осем. В първия ден от спасителната акция бяха спасени четири от 12-те момчета, заклещени в наводнената пещера от 23 юни, предаде БТА.

Вторият етап от спасителната операция започна в 11.00 ч. местно време и ще отнеме няколко часа. Операцията по извеждането им трябваше да бъде подновена само след смяна на кислородните бутилки по маршрута на тяхното придвижване, който минава частично под вода.

"Нивото на водата е ниско. Времето е хубаво. Екипировката е готова. Затова решихме днес да започнем по-рано от очакваното", каза на пресконференция Наронгсак и добави: "Водолазите са същият екип - тайландци и чужденци, с няколко промени, защото някои от тях са твърде уморени". 

В спасителната мисия участват 90 водолази - 40 тайландци и 50 чужденци, от които 19 австралийци. Бивш тайландски военноморски тюлен загина в петък, докато поставяше кислородни бутилки в пещерата, която е дълга 10 км.

В коментар за хода на спасителната мисия тайландският вътрешен министър Анупонг Паоджинда, съобщи, че спасените момчета са в живи и здрави, но ще им бъдат оказани медицински грижи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама