След наглия обир в Световрачене възрастните хора вече получават пенсиите си

15:35, 09 юли 18 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въоръжени с бухалки, маскирани мъже обраха пощенски клон в софийското село Световрачене. Те успели да вземат около 3000 лева от парите за преизчислените пенсии, чието изплащане започна днес. От Български пощи съобщиха, че възрастните хора ще мога да получат пенсиите си още днес и изплащането вече е започнало.

Минути след 9 часа тази сутрин възрастни хора чакали да вземат пенсиите си, когато през централния вход  на пощата влезли  трима въоръжени мъже с маски. Обирджиите  заплашили касиерките в пощата, като една от жените дори е пострадала след удар в лицето. Тя е настанена в столичната болница ИСУЛ и състоянието и е стабилно. Шефът на Второ районно управление Иван Каназирски разказа, че въоръжените мъже са успели да вземат около 3 000 лева.
 
"Първоначалната информация е, че три лица с маски - единият с бухалка, другият с кози крак и третият с пистолет, влизат и отнемат около 3 000 лева от току-що заредените пари за раздаване на пенсии. След това лицата се оттеглят с автомобил. Организирали сме заградителни мероприятия, издирваме конкретен автомобил", обясни Каназирски.

По думите на свидетелка, която също е чакала да вземе пенсията си, мъжете са избягали през задния вход на пощата с малка бяла кола с врачанска регистрация, която е тръгнала в посока Негован.
 
"Изпищя жената и като гледам - един с маска на лицето. Взе да дърпа, да удря жената и ние притичахме, извиках всички мъже. Те разбиха стъклото, но вратата беше заключена и нищо не можеше да се направи. Мъжът избяга от другата страна", каза свидетелката.

От МВР разказаха, че пощата не се охранява и двама охранители са дошли едва след като служителите на пощата са натиснали паник бутона. За момента няма следа от тримата мъже, а ревизията в пощата вече приключи, предаде ''Дарик''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама