Джузепе Конте: Италия няма да напусне ЕС

09:30, 31 юли 18 / Свят 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италия се чувства комфортно като част от Европейския съюз и няма намерение да напуска общността, заяви италианският премиер Джузепе Конте в интервю за американския телевизионен канал Fox News. 

"Възнамеряваме да останем, чувстваме се комфортно в Европейския съюз. Но разбира се, искаме да останем, съобразявайки се с нуждите на италианските граждани. Позицията на моето правителство е достатъчно ясна по най-важните въпроси: миграция, икономическа и политическа ситуация. Ще се опитаме да убедим други страни-членки да сравнят своите позиции с Рим", каза Конте.

Италианският премиер е във Вашингтон, където се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп. Двамата коментираха санкциите върху Русия.

Италианското правителство смята, че санкциите върху Русия не трябва да засягат обществото, както и малкия и среден бизнес в страната, каза Конте. "Точно защото сме отворени за диалог с Русия позицията на правителството ми вече е заявена - да се гарантира, че системата за санкции не засяга гражданското общество и икономиката на малките и средни предприятия в Русия. Италия има традиция на интензивни икономически отношения с Русия. Затова отново подчертавам, че санкциите срещу Русия не представляват край и няма как да бъдат", добави той.

В същото време Конте призна, че италианските власти не считат за възможно санкциите да бъдат премахнати за една вечер. От своя страна, Доналд Тръмп увери, че санкции върху Русия ще се запазят и засега няма да се променят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама