Вълна от гневни реакции, след като непознат зашлеви жена в Париж (ВИДЕО)

09:40, 31 юли 18 / Свят 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Случай на тормоз във френската столица предизвика вълна от гневни реакции. Записът от камери за видеонаблюдение бързо се разпространява в интернет, след като пострадалата решава да не мълчи за случая. 

На него се вижда как 22-годишната Мари Лягер бива ударена на улица в Париж от непознат мъж. Първоначално насилникът започва да й говори (по свидетелство на пострадалата това са били думи със сексуална конотация), тя му казва да спре и тогава той я удря.

Инцидентът накара правителството да предприеме мерки срещу насилието на улицата. „Първите глоби трябва да започнат да се налагат тази есен”, заяви министърът на равенството Марлен Шипа. Предвижда се санкцията за подобен вид посегателства да бъде между 90 и 750 евро.

Пакетът мерки трябва да бъде приет от парламента тази седмица.

"Това не се случва за първи път - този ден, тази седмица или този месец. Натрупваше се. Ядосах се и му казах "Млъквай". Не мислех дори, че ще ме чуе, но той ме чу", споделя пострадалата Мари пред френска телевизия. Тогава мъжът хвърля по нея пепелник от близкото кафене, който се разминава с нея на сантиметри.

След размяна на обиди, мъжът се приближава към Мари, удря я и продължава да я обижда. "Знаех, че ще ме удари. Можех да избягам в това няма съмнение. Но не можех да мълча, не бива да мълчим", споделя Мари.

Мари се прибира след случката, но веднага решава да се върне и да вземе показания от присъстващите в кафенетето и да заведе жалба в полицията. Видеозаписът й е предоставен от собственика на заведението и вече е гледан милиони пъти в социалните мрежи.
 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама