Арменците, стреляли по охранител в Пловдив, са с престъпни досиета

14:00, 31 юли 18 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двамата арменци, които бяха задържани, след като стреляха по охранител в Пловдив, са осъждани, съобщиха от окръжната прокуратура в града.

Сергей Х. е с три присъди за нанасяне на телесни повреди. Нападението над охранителя е извършил в изпитателния срок на последното му условно осъждане. Същото важи и за съучастника му Артур О. Той е в изпитателен срок за притежание на наркотици. Срещу арменците са повдигнати обвинения за опит за убийство. Сергей Х., който е на 28 г., е извършител, а Артур О., на 30 г. - помагач.

"Опитът за убийство е бил извършен след множество действия по приготовлението му - набавяне на оръжие, установяване местоживеенето на мишената, навиците и маршрутите й, набавяне на средства за маскиране, оставяне на телефоните на обвиняемите на значително разстояние от мястото на престъплението, придвижване с автомобил и незабавно оттегляне оттам по същия начин", уточняват от прокуратурата.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще бъде внесено искане в съда за постоянен арест.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, което са извършили, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Разследването е в активна фаза, като са извършени огледи, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, предаде ''24 часа''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама