Южна Корея отрече информацията за развитието на нови ракети в Северна Корея

11:48, 31 юли 18 / Свят 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Южна Корея отрече информацията, че Северна Корея извършва проектирането на нови ракети. Това съобщи във вторник представителят на Министерството на външните работи на Република Корея, цитиран от ТАСС.

"Правителството следи отблизо ситуацията, ние поддържаме близки отношения по този въпрос със Съединените щати" – се пише в изявление на Министерството на външните работи на Южна Корея.

По-рано в понеделник „Вашингтон пост“, позовавайки се на източници от американското разузнаване заяви , че Съединените щати отчитат признаци, че Северна Корея извършва строителството на нови ракети на място, на което по-рано вече се е извършвала такава дейност.

Твърди се, че това би могло да бъде създаването на две нови  междуконтинентални балистични ракети в производствен комплекс близо до Пхенян. Според публикацията, съответните заключения са направени през последните няколко седмици, включително като се вземат предвид сателитните изображения. Докладът обръща внимание на факта, че интелигентността не насочва към разширяване на програмите за противоракетна на органите на КНДР, както и факта, че работата по проектирането и изграждането на модерни оръжия в страната продължава дори след като президентът на САЩ, Доналд Тръмп каза, че няма ядрена заплаха от страна на Северна Корея.

12 юни в Сингапур бе първата среща на високо равнище между САЩ и КНДР. Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун подписаха съвместен документ след разговорите.С него Пхенян се съласи на  ядрено разоръжаване на Корейския полуостров и САЩ поеха ангажимент в отговор на Северна Корея да се предоставят гаранции за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама