Пенко Господинов ще бъде театрален директор в нов български филм

15:20, 31 юли 18 / Култура 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският кинорежисьор Костадин Бонев завършва процеса по постпродукция на новия си филм „Далеч от брега“ (или „Вълците около нас“), съобщи специализираният сайт FilmNewEurope.com. Българско-украинската копродукция представлява авторска интерпретация на сблъсъка между творците и цензурата по времето на комунистическия режим.

Сценарият на Никола Петков, Евгени Кузманов и самия Костадин Бонев разказва историята на талантлив театрален директор, прогонен от столицата в малък провинциален театър. Тъй като човешките взаимоотношения в тоя кръг се оказват напълно зависими от постоянното следене и страха от предателства, искрените му усилия да създаде жизнена трупа постепенно губят смисъл.

„Сюжетът има две нива: едното е реалистично и отразява всекидневието на директора и неговия екип, а другото е фикция и показва театрално представление на кораб, блуждаещ в морето. За да разкрия кошмарите на онова време и важността на спомените се опитах да свържа два източника на енергия, така че минало, настояще и бъдеще да станат неразривно цяло“, обяснява Костадин Бонев пред FNE.

В главните роли ще видим известните актьори Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Йоана Буковска-Давидова и Жорета Николова. Филмът е заснет в продължение на 5 седмици през есента на 2017 г. в Ямбол, Бургас и София, а премиерата е планирана за 2019 г. Съпродуценти са българската компания Trivium Films и Одеската киностудия, които осигуряват бюджет от 810 500 евро. Проектът е подкрепен и от Националния филмов център.

Във филмографията на Бонев изпъкват заглавията „Потъването на Созопол“, „Военен кореспондент“, „Подгряване на вчерашния обед“ и др. Режисьорът е работил с Пенко Господинов и Йоана Буковска и във „Военен кореспондент“, със Стефан Вълдобрев – в „Потъването на Созопол“ и „Подгряване...“, с Жорета Николова – също в „Потъването на Созопол“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама