ЧЕЗ засне мрежата в Казичене с дрон

11:24, 12 авг 18 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЧЕЗ Разпределение въведе допълнителни мерки за обследване на мрежата в Казичене и извърши заснемане с дрон. Технологията позволи извършване на оглед под напрежение и без смущаване на комфорта на клиентите.
Това съобщиха от пресцентъра на предприятието.

Облетени бяха 10 километра съоръжения и бяха заснети всички елементи от тях. Чрез устройството компанията ще локализира дори най-незначителните забележки по мрежата, настъпили в резултат на лошите метеорологични условия през юли, и ще ги острани превантивно в кратки срокове.

Прекъсванията в Казичене в последния месец се дължат на аварии в съоръжения, които не са собственост на дружеството, на нетипично честите за сезона бури, които активират защитите по мрежата, както и на последващи действия на ЧЕЗ Разпределение вследствие на тези събития.

Въпреки това ЧЕЗ Разпределение предприе превантивни дейности, за да минимизира риска от възникване на аварии по съоръжения на дружеството в бъдеще. Компанията поддържа мрежата в добро техническо състояние и полага услия за повишаване на сигурността на електрозахранването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама